Hvordan vil idretten få det i nye Lillestrøm Kommune?

Postet av Sørumsand IF den 15. Feb 2019

De tre idrettsrådene i hhv. Skedsmo, Fet og Sørum har allerede i halvannet år forberedt seg på kommunesammenslåingen. Det har vært mange fellesmøter med gode diskusjoner på hvordan idretten øsnker seg det i den nye storkommunen. 

Den største forskjellen mellom de tre kommunene, er hvordan idrettsanleggene blir driftet. I Skedsmo er så og si alle anleggene kommunalt eid og driftet, mens i Fet og Sørum er det stort sett eid og driftet av idrettslagene selv. I Skedsmo betales det bla. ikke leie for treningstid på hverdager for de som er under 19 år - det såkalte gratisprinsippet.

De tre idrettsrådene har derfor i lang tid jobbet sammen på et dokument som sier noe om hvordan man ønsker seg at idretten skal bli behandlet og hvilke forventninger vi har til fremtidige rammebetingelser. SIF som idrettslag og anleggseier har selvfølgelig vært med på dette arbeidet.

Vi tar det for gitt at idretten fremover blir behandlet på likt grunnlag i hele den nye kommunen og det blir spennende å se hvordan politikerne og administrasjonen vil sette disse rammebetingelsene fremover.

I vedlagte dokument kan du lese om hvilke innspill som allerede er overlevert til ansvarlige i Lillestrøm Kommune.

Komplett rapport PDF.pdf

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.