Nytt Æresmedlem - Odd Larsen

Postet av Stine Søderlund den 4. Apr 2023


Odd Larsen

Odd Larsen startet sin aktivitet for SIF i 1974, da som trener for guttelaget, han var aktiv som trener og oppmann gjennom mange år. Både for mygglag, lilleputtlag, guttelag og jentelag.

I 1976 tok han også på seg verv som styremedlem i Fotballgruppa og formann i valgkomiteen. Han var videre leder i Juniorgruppa (7-12år) frem til 1979.

Odd bidro med innovativ og unik innsats med stor betydning for SIF, blant annet nevnes:

  1. Han tok SIF Fotball fra uorganisert til organisert idrett, han skapte foreldreengasjement og bidro sterkt til at «dugnadsånden» ble en selvfølgelighet i fotballmiljøet.
  2. Han startet opp med jentefotball i SIF, jentelaget ble nr.2 i kretsserien i -78, og Odd «holdt på med damene» til godt ut på 80-tallet.
  3. Odd var også initiativtaker og driver for Myggserien på Romerike i perioden fra 1976-1979, den ble avholdt for 80 lag fordelt på 4 klasser og 1200-1300 spillere. Det betyr at han var ansvarlig for hele seriesystemet med kampoppsett, tabeller og premieutdeling. Premieutdelingen ble av media omtalt som «Tidenes Pølsefest» på Bingsfoss med ca 900 deltakere over 2 dager.
  4. Odd var i tillegg med på å arrangere Pinseturneringen som ble holdt for juniorer i 76-79 på Sørumsand, her deltok 32 lag fordelt på 8 småguttlag, 8 lilleputtlag og 2x8 Mygglag.

Andre høydepunkter er blant annet disse:

  • Arrangerte sosiale fotballturer: 2 turer til Kjellerup i DK (de var også hos SIF 2 ganger) + 3 turer til Gothia-cup i Gøteborg. Ca 60 personer var med på hver av disse turene.
  • Besøk fra Amerika i Juni 1979, 25 barn og voksne fra Lafayette Morrage Soccer Club, Cleveland/California, SIF spilte 2 kamper mot disse og lagene vant 1 kamp hver.
  • Kretsfotballen: Trener/oppmann for piker kretslag og hjelpetrener for damekretslaget, flere spillere fra SIF var med på lagene.

Tok «dugnadsånden» til et nytt nivå ved å skaffe oppdrag som gjorde at alle måtte bidra, blant annet distribusjon av telefonkataloger og ligningsboka.

Æresmedlemskomiteen anser at Odd har utført usedvanlig fortjenestefullt arbeid for foreningen som har hatt stor betydning for foreningen sportslig, og som har betydd svært mye for miljø, samhold og trivsel i foreningen.

Innstilling til tildeling av æresmedlemskap i Sørumsand IF 2023.pdf

Fotograf: Dag Holterud Værvågen (iwww.indre.no)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.