Mer aktivitet i Sørumsand IF Svømmegruppe

Postet av Sørumsand IF - Svømming den 18. Nov 2016

Ildsjelene i SIF svømmegruppe tar igjen initiativ for å skape et enda mer allsidig aktivitetstilbud. Gruppen tilbyr breddeaktiviteter for nesten alle barn, unge og voksne når 4 av grenene i Norges Svømmeforbund står på programmet fra januar 2017.

Gruppen vi har blitt så glad i har allerede skapt svømmeaktivitet i Glomma, avholdt svømmestevner slik barna vil ha dem og gjennomført julecup i minipolo. Nå lanseres også lek og musikk for alle barn i form av synkronsvømming. Om du er et barn som liker å være i aktivitet skal du finne et spennende tilbud i SIF Svømmegruppe som passer for deg.


Sørumsand IF Svømmegruppe ble etablert høsten 2011. En liten gruppe ildsjeler startet opp Norges Svømmeskole for alle barn i Sørum kommune. Det populære tilbudet vokser raskt og nye ildsjeler kommer til. Når klubben i november 2016 inviterer til innføringskurs i synkronsvømming nærmer antall instruktører seg 40-tallet, og antall aktive er fortsatt i vekst. Hver eneste uke opplever klubbens engasjerte og dyktige instruktører mestring sammen med barna i flere av kommunens bassenger.

I Sørumsand er svømming blitt en rendyrket lagidrett der barnas rettigheter også skal gjelde for de voksne. Alle i klubben skal få lov til å utfordre seg selv ut ifra egne forutsetninger slik at den enkelte mestrer på sitt nivå. Det er her synkronsvømmingen kommer inn i bildet og kaster seg i bassenget på Bingsfoss Ungdomsskole.

Synkronsvømming er en av Norges mindre idrettsgrener. Ingen i Sørumsand har stått fram med synkronkompetanse. Derfor blir synkronsvømming et hopp inn i det ukjente for alle som har meldt seg på instruktørkurs 20. november. Alle kjenner litt på nervene nå som dagen raskt nærmer seg. Sørumsand IF Svømmegruppes trygge og åpne miljø gjør at ildsjelene gir av seg selv, og stoler nok på hverandre til å stikke hodet i vannet og vifte med tærne. Med denne gjengen blir dette kurset kjempe gøy og dagen vil bli husket i lang tid.

For gruppens styre er ny satsing og det ukjente aldri langt unna. Denne høsten arrangerte SIF Svømmegruppe, i samarbeide med Fet SK og Lenseminneforeningen, for første gang en open water konkurranse i Glomma. Med nerver av stål, og masse forberedelser, kastet arrangørene utøverne ut i Bingsfossens strie strømmer. Nesten 11 kilometer lenger ned, ved Fetsund lenser, stod spente tilskuere og ventet. For de som var med på arrangementet var denne kalde morgenen ved lensene et magisk øyeblikk. Den dagen eide de et lite stykke av elven som har dominert livet på Østlandet i tusenvis av år.

Det er ikke slik at vannet i Sørumsand er en magisk kilde til frivillighet. Resultatene kommer av arbeidet som legges ned hver eneste dag. De siste årene har vært preget av målrettet innsats, prøving og feiling, og ikke minst godt samarbeid med naboklubber på Romerike og med Norges Svømmeforbund. Mange ildsjeler og gode venner drar lasset sammen. Det er alltid gøy når man er flere, og alle har verdi i svømmegruppen. Det viktigste for klubben er at man stiller opp med en positiv innstilling og et ønske om å ta imot alle som de er og det de kan tilby.

Sammen bygger svømmegruppen et fantastisk nærmiljø i Sørumsand!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.